FIA åbner undersøgelse af Toto og Susie Wolff for påstået interessekonflikt

Foto: Kym Illman/Getty Images

Mercedes-boss Toto Wolff og hans kone, Susie Wolff, er kommet i søgelyset hos FIA. Der er nemlig blevet åbnet en undersøgelse af parret.

FIA Compliance Department har besluttet at tage et nærmere kig på Toto Wolff og hans kone Susie. Derfor er der blevet åbnet en konkret undersøgelse af dem, efter forlydender om en potentiel interessekonflikt.

Toto Wolff er i dag teamchef og direktør for Mercedes’ hold i Formel 1. Hans kone har også en rolle indenfor Formel 1, da hun er blevet udpeget som direktør for F1 Academy-serien, der udelukkende har kvindelige kørere.

Undersøgelsen er efter sigende blevet åbnet, da FIA har fået klager fra ledende medarbejdere i Formel 1. Disse klager skulle gå på, at parret kan dele informationer og oplysninger, som de reelt set ikke skal have adgang til.

Blandt andet siges Toto Wolff at have udtalt sig om fortrolige oplysninger om Formula One Management (FOM) på et møde. Det skete på et møde med andre teamchefer, som ikke har haft adgang til de samme informationer.

Desuden har Susie Wolff også mulighed for at få informationer om teamchefer, som normalt ikke vil være tilgængelige for FOM.

Magasinet BusinessF1 skriver, at de informationer, som Toto Wolff udtalte sig om på mødet, kun kunne komme fra FOM. Derfor kan det vise sig at være et afgørende bevis i den undersøgelse, som FIA har åbnet.

Det er FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem, der har bedt deres compliance-afdeling om at iværksætte en undersøgelse af det.

“FIA er opmærksom på spekulationer om påstanden om, at oplysninger af fortrolig karakter er blevet videregivet til en F1-holdleder fra et medlem af FOM-personalet. FIA Compliance Department undersøger sagen,” lyder det i en pressemeddelelse.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024