FIA med klar melding til Lewis Hamilton efter beskyldninger om personangreb

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

FIA har nu meldt klart ud efter beskyldninger om personangreb, fordi de har genåbnet en sag mod Lewis Hamilton.

Mercedes-kører Lewis Hamilton blev straffet for at krydse banen under løbet i Qatar, mens en Safety Car ved at blive sendt ud.

Inden da var han kollideret med sin egen holdkammerat George Russell. Det skete i det første sving på den indledende omgang, hvorfor Hamilton naturligvis var meget frustreret.

Det fik ham til at forlade sin bil og vandre på tværs af banen. Det er endt med at koste ham en bøde på 50.000 euro, hvoraf 25.000 euro er gjort betinget. Desuden er han også blevet irettesat af FIA for sin forseelse.

Men nu har det vist sig, at sagen endnu ikke er slut. For et par dage siden meddelte FIA, at man havde valgt at åbne sagen igen på grund af Hamiltons fremtrædende plads som sportsmand.

Ordlyden af denne melding fra FIA får det til at lyde som om, at Hamilton bliver fremhævet på grund af sin status. Det er sidenhen blevet mødt af stor kritik fra mange eksperter verden over.

Men FIA ønsker nu at understrege, at Hamilton naturligvis ikke vil blive uretfærdig behandlet. Ligeledes har de overfor PlanetF1 bekræftet, at han ikke er blevet særligt udvalgt på grund af sin status.

Når Hamilton omtales som en rollemodel, handler det derfor kun om hans status som racerkører i motorsportens øverste klasse. Ifølge FIA betyder dette, at enhver F1-kører har pligt til at være et eksempel for yngre kørere.

Det er desuden den anden hændelse fra Qatar-weekenden, som FIA har besluttet at tage endnu et kig på.

Selvom der ikke var tale om en sikkerhedsrelateret forseelse, blev Lance Strolls skub af sin træner undersøgt igen af FIA’s Compliance Officer. Dog er denne sag blevet lukket helt, efter den canadiske kører har undskyldt.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024