FIA-præsident ønsker flere hold og færre løb i Formel 1

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Der kan store forandringer i Formel 1 i de kommende sæsoner. I hvert fald hvis det står til FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem.

Formel 1 har brug for flere hold og færre løb, hvis man spørger FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem. Derfor mener han også, at man bør tage imod Michael Andrettis tilbud med åbne arme.

I forbindelse med Qatars Grand Prix udtalte han til nyhedsbureauet Reuters, at han er optimistisk omkring muligheden for et 11. hold. Her er Andretti en mulighed, da han har allieret sig med Cadillac.

Der har været modstand fra de nuværende hold, men ifølge Ben Sulayem steg Liberty Medias (Formel 1’s ejere, red.) aktiekurs, da FIA godkendte Andrettis ansøgning

“FIA burde bede og tigge bilproducenter om at være med. Vi skal ikke bare sige nej til dem,” sagde han.

“Hvis du spørger, hvad der er min drøm, er det at fylde de 12 pladser op og have et amerikansk hold med en bilproducent, en PU og en kører derfra. Og så måske tage til Kina og gøre det samme.”

De nuværende ti hold i feltet er dog ikke meget for at byde et nyt hold velkommen. Det vil nemlig betyde, at deres andel af præmiepuljen bliver mindre. Ligeledes kan det ende med at udvande holdenes værdi.

Mercedes-boss Toto Wolff har sagt, at alle nye hold bør købe et eksisterende hold. Det er en dyr løsning, da sportens popularitet er stigende og flere hold har værdiansættelser på omkring 1 milliard dollars.

Et nyt hold skal betale et gebyr på 200 millioner dollars, som skal deles mellem de eksisterende hold, men nogle siger, at det ikke er nok.

“Du kan ikke tvinge Andretti/GM til at købe et andet hold, bare fordi de ønsker at sælge. Jeg vil ikke nævne navne, men de var efter mig for at få mig til at overbevise GM om at gøre det. Det er ikke mit job. Jeg blev ikke valgt til at gøre det. Jeg er ikke mægler,” sagde Ben Sulayem.

“Banerne skal have nok garager og plads til 12 hold. Jeg synes, at antallet af løb er for meget, snarere end antallet af hold. Vi har brug for flere hold og færre løb.

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023