FIA-præsident ser ingen grund til at bremse Red Bulls dominans i Formel 1

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem har i et nyt interview slået fast, at man ikke vil forsøge at bremse Red Bulls dominans.

Red Bull har gang i endnu en dominerende sæson i Formel 1, hvor de hidtil har vundet alle løb. Derfor har de allerede nu bragt sig i en god position til at vinde endnu et verdensmesterskab.

I et stort interview med The Associated Press har FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem nu afvist at gøre noget, for at bremse Red Bulls klare dominans.

I denne weekend skal feltet til Storbritannien for at køre på Silverstone. Her får Red Bull muligheden for at udbygge deres sejrsstime yderligere, da de hidtil har vundet alle ni løb i denne sæson.

Max Verstappen har vundet de seneste fem løb i træk, og har i alt vundet syv stk. De resterende to er blevet vundet af Sergio Perez.

Red Bulls store dominans har naturligvis medført, at spændingen i Formel 1 er begyndt at falme. Efterhånden er det blevet selvskrevet, at det er en Red Bull-bil, der befinder sig øverst på podiet.

Alligevel mener FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem ikke, at det er noget, som de skal forholde sig til. De har derfor ikke planer om at iværksætte indgreb, der skal bremse holdets store dominans.

“Hvis vi går efter, hvad der er godt og dårligt, åbner vi døren. Var det godt for Mercedes? Fair nok?” sagde han til The Associated Press.

“Det er Verstappens tid. Det er Red Bulls tid. Hvad gør vi, hvis straffer den gode dreng? Nej, lad os gøre de andre hold gode. Intet forhindrer de andre hold i at være bedre. Vi kan ikke straffe folk for at være bedre og for at prøve hårdere. Det er uretfærdigt.”

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023