Fjernede aftryk på banen til stor forargelse: Nu taler Holger Rune ud

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Holger Rune fik på få sekunder gjort sig selv til en meget upopulær mand. Nu taler han ud efter episoden.

Søndag aften spillede danske Holger Rune mod spanske Alejandro Davidovich Fokina i Madrid Open – og her formåede han at få vendt tilskuerne mod sig.

Undervejs i kampen besluttede den 20-årige danske stjerne at fjerne et boldmærke i gruset, som hans modstander diskuterede med dommeren om.

Da han gjorde dette, blev arenaen hurtigt forvandlet til et inferno af buhråb. Til trods for, at han blev en meget upopulær mand i den spanske hovedstad, fortryder han ikke, at han gjorde det.

Til Ekstra Bladet har han forklaret, at han mener, at det var ligegyldigt med mærket, da der blev gjort brug af den såkaldt hawkeye-teknologi til afgørelsen.

“Vi kan jo ikke diskutere med en computer. Vi må have tillid til hawkeye-systemet, ellers ender kampene i endeløse diskussioner om boldmærker,” forklarede han.

Han slog også fast, at han bare gerne ville spille videre, i stedet for at blive ved med at diskutere en beslutning, der allerede var blevet truffet.

“Bolden var vist på skærmen. Computeren bestemmer. Ikke dommeren. Sådan er reglerne. Jeg ville bare gerne spille videre, klokken var pænt mange,” lød det fra Rune.

På trods af, at hawkeye-systemet er kendt for at være meget nøjagtigt, stolede Fokina ikke på det. Han mente, at det var det forkerte mærke, der blev målt efter – og han fik også overbevist publikum om dette.

Det store publikum, der altså vendte sig mod Rune, da han fjernede mærket på banen, havde Rune ikke noget dårligt at sige om, da han mener, at det er en del af spillet, når man møder en hjemmebanespiller.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024