Flavio Briatore: Sergio Perez’ resultater beviser bil versus kører-debatten

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Flavio Briatore mener, at Sergio Perez’ besvær med at følge med Max Verstappen, er et bevis på, at det ikke kun handler om bilen.

Argumentet om, at en kører aldrig er bedre end sin bil, blev ofte kastet i retning af Lewis Hamilton. Efter Max Verstappen har overtaget rollen som den dominerende kører, er det også blevet tilfældet for hans vedkommende.

Hvad der dog sjældent bliver nævnt i denne sammenhæng, er holdkammeraten. I både Hamilton og Verstappens tilfælde, har der været tale om holdkammerater, som ikke har fået lige så meget ud af bilen.

Sidste gang, hvor to holdkammerater for alvor kæmpede om et verdensskab, var tilbage i 2016. Dengang var det Nico Rosberg og Hamilton, der kæmpede om at vinde titlen. I sidste ende var det tyskeren, der formåede at vinde.

Netop dette mener Briatore er et bevis på, at det ikke kun handler om bilen. Køreren bag rattet har også afgørende indflydelse på, om det bliver en succes eller ej.

“Den sædvanlige absolutte dominans af en kører, Max Verstappen, blev igen vist ved Canadas Grand Prix,” sagde Briatore til Il Riformista.

“Hans holdkammerat, Checo Perez, var på den anden side langt bagud. Han viste, at ikke kun bilen skal være god, men køreren skal også være klar til opgaven.”

Briatore gjorde det også klart, at han mener, at Verstappen, Hamilton og Alonso alle tre har noget tilfælles. De tre kørere er nemlig en tand bedre end de øvrige kørere i feltet, lød det fra ham.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024