Hans beslutning vakte opsigt, men en spiller fastholdt sit fokus på familien og karrieren uden for banen, selv da landsholdet jagtede europæisk guld.
Pierre Larsen, F.C. Københavns første anfører, har haft en karriere præget af principfasthed og bemærkelsesværdige valg.
Ikke alene førte han FCK til klubbens første danske mesterskab i sæsonen 1992/93, men han jonglerede samtidig med et job i Silvan i Gladsaxe.
Hans historie omfatter også en beslutning om at takke nej til en plads i Danmarks EM-trup i 1992, en beslutning, der står som et af de mest markante øjeblikke i hans karriere.
I sommeren 1992 blev Danmark med kort varsel inviteret til EM i Sverige, efter Jugoslavien blev udelukket på grund af borgerkrigen.
Landstræner Richard Møller Nielsen kontaktede Pierre Larsen og tilbød ham en plads i truppen, men Larsen stod fast på sin tidligere beslutning om at trække sig fra landsholdet.
"Ricardo ringede og tilbød mig en plads, men jeg stod ved min beslutning om at bruge mere tid på familien og min civile karriere," forklarer Larsen i et interview med Frederiksbergliv.dk.
Larsen havde allerede tidligere oplevet skuffelsen ved ikke at blive udtaget til VM i 1986 og EM i 1988 på trods af solide præstationer, blandt andet i den schweiziske klub Grasshoppers.
Da landsholdsmuligheden igen opstod i 1992, valgte han derfor at fastholde sin beslutning om at fokusere på andre dele af livet.
Selv om Larsen takkede nej til en historisk mulighed, var hans karriere stadig fyldt med højdepunkter.
Han var en central spiller i B 1903, hvor han blandt andet var med til at besejre Bayern München med 6-2 i UEFA Cuppen i 1991 – en kamp, han beskriver som sin karrieres højdepunkt.
Overbygningen mellem B 1903 og KB til F.C. København i 1992 gjorde ham til anfører for det nystiftede hold, og allerede i klubbens første sæson løftede han mesterskabspokalen.
Larsens dedikation rakte dog længere end fodboldbanen.
Sideløbende med fodboldkarrieren arbejdede han i Silvan, og senere har han haft en lang karriere i byggemarkedsbranchen hos andre virksomheder som Stark og Bygma.
"Jeg ville gerne være integreret på arbejdsmarkedet, når min fodboldkarriere stoppede," siger Larsen.
På trods af Danmarks sensationelle EM-triumf i 1992 fortryder Pierre Larsen ikke sin beslutning.
"Når jeg har truffet en beslutning, står jeg ved den. Så nej, jeg fortryder intet," understreger han.
Dette gjorde sig også gældende efter mesterskabssæsonen med FCK, der gerne ville forlænge Larsens kontrakt. Dette lod sig ikke gøre, da han havde en aftale med Skovlunde IF om at b
Pierre Larsens historie er en påmindelse om, at succes ikke altid handler om de største trofæer, men også om at finde en balance mellem sport, principper og livet uden for banen.