standard billede til web 28

Superliga-klub har undværet træningsbane: Låner af efterskole

Fodboldapr. 10 , 18:33

Det skulle have været en midlertidig løsning, men den har indtil videre varet længere end forventet.

Det har været alt andet end ideelt for Lyngby Boldklubs Superliga-mandskab i foråret. I stedet for at forfine detaljer og forberede sig i vante omgivelser, er spillerne kørt til træning på skiftende lokationer – herunder en kunstgræsbane ved Sjælsølund Efterskole, godt 20 minutters kørsel fra Lyngby Stadion.

Det skyldes, at klubbens egen træningsbane, trods en investering på cirka 700.000 kroner i efteråret, stadig ikke er brugbar.

Spillerne har flere gange måttet træne på baner, der også bruges til spydkast og atletik, hvilket langt fra matcher de forhold, de møder i kamp.

Trænerstaben har uge for uge måttet bruge tid og energi på logistik fremfor taktik, og ifølge direktør Andreas Byder er det et klart tilbageskridt i forhold til klubbens ambitioner om at skabe et professionelt træningsmiljø:

- Vi har forsøgt at investere os ud af problemerne, men står nu dårligere end tidligere. Det er dybt frustrerende.

En dyr bane uden spilletid

Træningsbanen skulle have været klar i februar, men står fortsat ubrugt hen – dækket af en stor hvid dug og med et rodnet, der endnu ikke har sat sig.

Cheftræner Morten Karlsen kalder situationen "problematisk", da holdet træner under forhold, der ikke minder om dem, de normalt møder i en fodboldkamp.

Ifølge TV 2 skyldes problemerne et teknisk forhold i jordstrukturen, som betyder, at det kan tage op mod to år, før banen fungerer optimalt.

Lyngby-Taarbæk Kommune, som har stået for omlægningen, erkender, at banen endnu ikke fremstår perfekt.

Ejendomsdriftschef Jesper Skøtt Wiberg fremhæver dog, at boldklubben blev informeret om risiciene fra start, og at kommunen vurderer banen som brugbar ud fra et teknisk standpunkt.

Men i Lyngby-lejren er man uenig i den vurdering. For Karlsen og co. handler det ikke kun om teknik, men om praksis.

Træning på langsomme, ujævne underlag gør det svært at forberede sig optimalt til kampe, der spilles på hurtige og velplejede baner.

Et fælles løft er på vej

Frustrationen har dog også ført til handling. Kommunen, klubben og flere private aktører er gået sammen i et ambitiøst projekt for at forbedre faciliteterne i Lyngby Idrætsby.

Målet er at genoprette de eksisterende kunstgræsbaner og omlægge en gammel hockeybane, så flere hold – ikke kun Lyngbys førstehold – får gavn af bedre træningsforhold.

Projektet er støttet med over 10 millioner kroner fra kommunen, og hver doneret krone matches af både støtteforeningen Friends of Lyngby og søsterklubben Philadelphia Union i USA.

For Byder er det ikke kun et skridt mod bedre forhold, men et symbol på et stærkt lokalt sammenhold:

- Det er noget helt unikt, at vi står så mange sammen. Det handler ikke kun om elite, men om hele området. Det vil gøre en kæmpe forskel.

Mest læste

Mest læste