Fodboldspillere er tvunget til at jagte deres manglende lønninger i Saudi-Arabien

Foto: Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

Flere spillere i Saudi-Arabien er nødt til at jagte deres lønninger, fordi klubberne ikke betaler dem rettidigt.

For nylig blev det offentliggjort, at Karim Benzema skifter til saudiarabisk fodbold. Her slutter han sig til Cristiano Ronaldo, der skiftede til Al Nassr i januar.

Den franske angriber siges at tjene 172 millioner pund om året over de næste tre sæsoner. Det kræver dog, at han faktisk får sine penge udbetalt som aftalt.

Tidligere Nottingham Forest-spiller Lewis Grabban skiftede til Al Ahli sidste sommer, men fik ophævet sin kontrakt indenfor tre måneder.

Han hævdede, at han ikke fik 158.000 pund i bonus samt 150.000 pund for to måneders løn. Da han formelt bad om sin løn, fik han ophævet sin kontrakt. Det skriver The Athletic.

Via FIFA krævede han 2,2 millioner pund i kompensation, men klubben blev ‘kun’ dømt til at betale 397.000 pund i skyldig løn samt yderligere 555.000 pund i kompensation.

Dette var Al Ahlis fjerde dom hos FIFA inden for kun 18 måneder. Desuden blev Al Nassr dømt itl at betale den brasilianske midtbanespiller Petros 2 millioner pund, efter at have misligholdt en aftale, som blev ophævet.

I juli frarådede FIFPRO deres medlemmer at skifte til klubber i Saudi-Arabien, Algeriet, Libyen, Kina, Rumænien, Tyrkiet og Grækenland. Det skyldtes, at de oplevede, at kontrakter i disse lande ikke blev overholdt.

Her blev Saudi-Arabien særligt fremhævet, da der var store problemer med betaling af løn i landet. Det er naturligvis noget, der står i kontrast til, at store navne lokkes til landet for enorme summer.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024