Første gang nogensinde: Danmark nummer tre på verdensranglisten

Foto: Luc Claessen/Getty Images

For første gang nogensinde kan de danske cykelryttere prale af en placering som nr. 3 i verden.

Den seneste udgave af verdensranglisten for nationer byder på en opdatering for Danmark. For første gang nogensinde er Danmark nemlig at finde på en tredjeplads.

Danmark har sneget sig forbi Spanien på listen, og derfor er det nu kun Belgien og Frankrig, der ligger foran dem på ranglisten.

Det skriver Felet.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at Danmark får indhentet Belgien, da de har et stort forspring.

Anderledes forholder det sig med Frankrig, der har et forspring på blot 800 point. Derfor er de bestemt indenfor en realistisk rækkevidde, hvis de danske cykelrytter fortsætter med at imponere.

De øvrige lande, der er en del af top-8, er følgende: Slovenien, Storbritannien, Holland og Italien.

På kvindesiden er der ikke noget nyt, da de fortsat er nr. 8 i verden. De har dog også tidligere været oppe som nr. 3, men på nuværende tidspunkt udgøres top-3 af Holland, Italien og Australien.

Fremgangen på herresiden skyldes særligt, at Mattias Skjelmose har imponeret på det seneste, da han med en 2. plads i Fléche Wallonne og en 9. plads i Liege-Bastogne-Liege er rykket 11. pladser frem.

Det betyder, at den danske cykelstjerne nu indtager pladsen som nr. 14 på verdensranglisten.

På den individuelle liste er der dog ingen ændringer i top-8, hvor det stadig er slovenske Tadej Pogacar, der er at finde helt i front.

Han tog sejren i Fléche Wallonne, hvilket har bragt ham på rekordhøje 6.727 pont, som er det højeste antal, en rytter nogensinde har haft. Faktisk er det næsten 1.000 mere, end nogen anden rytter har haft, siden ranglisten blev indført i 2015.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024