Formel 1-bosser vil have lettere Grand Prix-biler

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Formel 1-ledelsen ønsker, at bilerne skal være lettere i fremtiden. Der er en generel frygt for, at vægten simpelthen er blevet for høj.

Motorreglerne for 2026 og frem er allerede blevet fastsat i Formel 1. Det samme er dog ikke tilfældet for resten af bilen. Det skyldes, at der fortsat bliver gjort overvejelser om disse.

Et område, som FIA og Formel 1 er enige om at se nærmere på, er vægten. Bilerne er nemlig tungere, end de nogensinde har været før.

I denne sæson skal bilerne som minimum have en vægt på 798 kg. Det er 200 kg mere, end grænsen lød på tilbage i 2008.

Kravene til vægten er blevet ændret flere gange siden. Det skete blandt andet i 2014, hvor det nye krav blev sat til 691 kg. Igen i 2019 blev kravet hævet, hvor det blev hævet til 740 kg.

I 2022 blev der indført en række nye krav til bilerne i feltet. Dermed blev der igen lavet om på reglerne for deres minimumsvægt. Det medførte nemlig, at grænsen blev sat til 798 kg. Og nu vil de lave om på kravet igen.

“En ting, jeg gerne vil se, står meget klart: vi har brug for en lettere bil,” sagde FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem til Motorsport.com.

“Jeg tror, det er bedre. Jeg kommer fra motorsport, hvor lettere biler er mere sikre. De bruger heller ikke samme mængde brændstof.”

Dette er blevet bakket op af F1-direktør Stefano Domenicali, der også bekræftede, at det er på dagsordenen for 2026-reglerne.

“Et af de punkter, der altid har været debatteret, har været vægten,” sagde han.

“Med hybridmotorerne med batterierne bliver vægten højere, og det er noget, der ikke rigtig ligger i F1’s natur. Så det er et emne for fremtiden.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024