Formel 1-legende: Max Verstappen er ustoppelig – ikke Red Bull

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Den tidligere Formel 1-verdensmester mener ikke, at det er Red Bull, der er ustoppelige. Derimod mener han, at det er Max Verstappen.

Red Bull har været meget dominerende i denne sæson, hvor det er blevet til 16 sejre i 17 løb. Kun løbet i Singapore blev ikke til en sejr for Red Bull, da Ferrari var først over stregen.

14 af disse sejre er gået til Verstappen, som endda også har sikret sig en rekord på 10 sejre i træk. Derfor er det svært at komme udenom, at han har været meget dominerende i denne sæson.

På trods af, at Red Bull har været feltets bedste hold i denne sæson, mener Jacques Villeneuve, at det er Verstappen, der har gjort forskellen.

“Det er forkert at sige, at Red Bull er uovervindelige. Det er Max, der er det,” sagde Villeneuve til Gazzetta dello Sport.

“Man skal huske, at Mercedes var et sekund hurtigere end resten, da de dominerede. Der var et slagsmål på det tidspunkt, fordi der var en konflikt mellem Mercedes’ kørere.”

“Red Bull er ikke et sekund hurtigere end resten af feltet. De kæmper for at få fat i pole-positions. Og hvis de overhovedet gør det, er det med en tiendedel af et sekund.”

Dette bliver understreget af det faktum, at Verstappen har klaret sig markant bedre end Perez i denne sæson. Perez har haft svært ved at hente point i det meste af sæsonen, og har kun fået fem point i de seneste tre løb.

Villeneuve fortsætter sin ros af Verstappen og forklarer, at Perez viser det sande niveau af dette års Red Bull-bil.

“Verstappen har taget pole-positions. Ikke Perez. Mexicaneren er meget længere tilbage hver gang, hvilket viser bilens niveau,” sagde han.

“Verstappen er et monster. Han har vundet titlen i de sidste tre år. Hans bil var ikke den afgørende faktor.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024