Frederik Vesti får chancen for at køre Formel 1 hos tophold

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Den danske racerkører Frederik Vesti får inden længe muligheden for at vise sine evner på motorsportens største scene.

Mercedes har truffet en beslutning, der kan vise sig at være guld værd for 21-årige Frederik Vesti. Formel 1-holdet har besluttet at give den nuværende etter i Formel 2-meterskabet to fredagstræninger senere på sæsonen.

Det skriver Ekstra Bladet.

I henhold til reglementet, er hvert hold påkrævet at bruge en kører med maksimalt to grandprixers erfaring i løbet af sæsonen.

Der har i lang tid været en forventning om, at denne opgave ville havne hos Vesti. Alligevel har det siden sæsonens start været understreget af Mercedes, at intet var bestemt på forhånd. Derfor har Vesti været nødt til at gøre sig fortjent til muligheden.

Såfremt det vurderes, at Vesti ikke er den rette kandidat, vil man finde en anden løsning. Sidst år var det Nyck de Vries, der fik opgaven. Han er i dag en del af Formel 1-feltet som kører for AlphaTauri.

I november sidste år deltog Vesti i rookietesten i Abu Dhabi. Her formåede den unge dansker at give ingeniørerne et godt indtryk, da han for første gang kørte en Mercedes i en officiel Formel 1-test.

Derudover har han også imponeret med sit arbejde i Mercedes’ simulator. At han også klarer sig godt i Formel 2-mesterskabet, gavner bestemt også hans muligheder.

De unge kørere får altid første træning. Da der kun er én træning i weekender med Sprint-løb, er disse udelukket. Ligeledes vil det heller ikke være aktuelt at lade en rookie køre på en gadebane.

Desuden vil Mercedes også undgå at gøre det for tidligt i sæsonen af hensyn til George Russell og Lewis Hamilton. Derfor er det ikke sandsynligt, at Veste kommer bag rattet i Europa.

I stedet virke Mexico og Abu Dhabi ifølge Ekstra Bladet som de mest oplagte valg. Kommer Vesti bag rettet i en Formel 1-bil, vil han være den kun sjette dansker til at gøre dette.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024