George Russell ‘frustreret med sig selv’ over fejl, der kostede ham ‘sikker podieplads’

Foto: Dan Mullan/Getty Images

George Russell var vred på sig selv efter løbet i Monaco, hvor han gik glip af en podieplads.

Mercedes-stjerne var vred på sig selv over en fejl, han begik efter hans pitstop. Han mener selv, at det endte med at koste ham en ‘sikker podieplads’ i Monacos Grand Prix.

Russell havde været på udkig efter en måde at blande sig i kampen om podieplaceringer. Da regnvejret meldte sin ankomst, så han det som en perfekt mulighed for at gøre netop dette.

Derfor besluttede han at køre i pit før Alpine-kører Esteban Ocon. Dermed lykkedes det ham at komme ud foran den franske kører.

Kort tid efter kørte han dybt i Mirabeau, hvilket han selv beskriver som en ‘lille fejl’. Det førte dog til, at han fik en straf på fem sekunder for usikkert at køre retur på banen, da han kolliderede med Sergio Perez.

Han havde skabt sig et stort nok hul ned til Charles Leclerc, hvorfor han var i stand til at holde sin femteplads hele vejen hjem.

Alligevel var han skuffet efter løbet. Den britiske kører mente nemlig, at han burde have stået på podiet. Sendte endte det dog ikke med at gå.

“Jeg sparker til mig selv, for at være ærlig,” sagde Russell til F1 TV, da han blev spurgt ind til sin fejl.

“En lille fejl kostede os et podie. Jeg kom ud af pitten foran Ocon og Lewis (Hamilton, red.). Der var et gult flag ved sving 5, jeg trak mig og da jeg trykkede på bremsen, låste jeg og fulgte det gule flag.”

“Og jeg tror næsten, at det må være en lærestreg. Er du ikke fokuseret, eller du ikke er klar, så er det sommetider, at fejl sker. Og jeg ville nok ikke have begået den fejl, hvis der ikke var et gult flag der.”

“Jeg er virkelig, virkelig skuffet, for efter det pitstop var det dybest set en garanteret podieplacering.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024