George Russell: ‘Hamilton kunne have ødelagt Verstappens karriere’

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

George Russell mener, at det kunne have haft konsekvenser for Max Verstappens karriere, hvis dette var sket.

George Russell og Max Verstappen har ikke haft samme start på deres karriere i Formel 1. Russell har nemlig tilbragt tre år hos Williams, inden han kom til Mercedes.

Verstappen fik derimod hurtigt et sæde hos Red Bull, efter en enkelt sæson hos Toro Rosso. Han afløste nemlig Daniil Kvyat fra det spanske grandprix i 2016 og frem.

Da han udtalte sig om, hvorvidt han mener, at han faktisk har en fordel, fordi han har tilbragt lang tid hos et mindre hold, gjorde Russell det klart, at Verstappens karriere kunne have taget en helt anden drejning.

“Jeg tror, det er noget, vi aldrig kommer til at vide,” sagde Russell i et interview med Square Mile.

“Det er noget, jeg fortæller mig selv, fordi jeg godt kan lide at være ‘glasset er halvt fyldt’-typen, og jeg vil gerne se positivt på enhver situation.”

“Men jeg kunne sidde her og sige, at jeg mistede tre år af min karriere, fordi jeg sad i en bil, der var lige bagerst i feltet, og at jeg ikke kunne kæmpe for sejren.”

“Eller du kan se alt det positive fra min tid der. Jeg ser på de år nu og tænker: :Ja, måske lærte jeg mere af at køre bagerst sammenlignet med, hvad nogle af mine rivaler måske har gjort, da de blev smidt på dybt vand fra begyndelsen’.”

Han siger også, at der er kørere, der har oplevet at få et sæde hos et stort hold med det samme, hvis karriere har taget skade af det. Herefter siger han, at Verstappens karriere kunne have set helt anderledes ud.

“For eksempel fik Max Verstappen tydeligvis sin forfremmelse efter 18 måneder, men måske hvis han kom til et hold som Mercedes mod Lewis Hamilton på toppen af sin karriere, kunne det have skadet hans karriere,” sagde han.

“Så du er nødt til at se det fra begge sider, og Max var helt sikkert en bedre kører efter tre eller fire års erfaring sammenlignet med, hvor han var efter 18 måneder.”

“Hvis du står over for en fyr, der er i sin bedste alder og dominerer i den bil, han er så vant til, ville han måske ikke være i den position, han er i dag.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024