Giro d’Italias vilde afslutning er i fare

Foto: Tim de Waele/Getty Images

20. etape af Giro d’Italia plejer at være en enkeltstart. I år er det ikke sikkert, at den kommer til at finde sted.

Der er en risiko for, at man er nødt til at aflyse den spektakulære 20. etape af Giro d’Italia, da logistiske problemer har vist sig at være en trussel.

Ifølge mediet Sporza har arrangørerne af det kendte løb modtaget et brev fra UCI, hvori de bliver bedt om at finde en løsning eller ændre på den 20. etape.

Problemet er, at det ikke er muligt at have en motorcykel bag hver rytter, hvilket i værste fald kan føre til, at der bliver sat en stopper for denne etape.

Det er nemlig krævet, at der kan være en motorcykel bag hver rytter, da vejen op til målet på toppen af Monte Lussari er så smal, at det ikke er muligt for bilerne at køre på strækningen.

Fredag har der efter sigende været et møde mellem UCI og arrangørerne af Giro d’Italia, hvor agendaen har været at finde en løsning på dette.

Der er ingen meldinger om, hvorfor det ikke er muligt at have en motorcykel bag hver rytter. Der er dog en god chance for, at det skyldes, at der er mangel på plads omkring målet.

Der er tale om en etape, der har en distance på 19 kilometer. Den sidste del af etapen er særligt udfordrende for rytterne, da den byder på en stor stigning.

De sidste 7,8 kilometer af etapen har en stigning på 11,2%. Især de første fem kilometer byder på en stor stigning, da den lyder på intet mindre end 15%.z

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024