Giro-vinder: Jonas Vingegaard er desværre på et andet niveau

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jonas Vingegaard blev den samlede vinder af Critérium du Dauphiné. Forud for sidste etape blev det konstateret, at han er på ‘et andet niveau’.

Der var lagt op til en stor duel på ottende og sidste etape af Critérium du Dauphiné. Her havde den tidligere Giro d’Italia-vinder Jai Hindley planer om at deltage.

Sidste år opnåede Hindley den største bedrift i sin karriere, da han vandt Giro d’Italia. Det betyder dog ikke, at han ikke længere er sulten. Tværtimod har han blot sat et nyt og større mål.

I år har han nemlig blikket rettet mod Tour de France. Og det tyder på, at han er klar til dette, da han fik en samlet fjerdeplads i årets udgave af Critérium du Dauphiné.

Forud for den sidste etape delte han sine tanker om syvende etape. I samme ombæring gav han også et lettere kryptisk svar på, hvad strategien ville være for ottende etape.

“Jeg var glad for, hvordan benene var til sidst. Desværre er Jonas Vingegaard på et andet niveau. Yates var også rigtig stærk i går, så det blev en tredjeplads til mig, men jeg er glad for hvor jeg er,” sagde han ifølge Feltet.

Inden sidste etape var han kun 12 sekunder efter Ben O’Connor på tredjepladsen. Han håbede på at fravriste ham denne plads, men det havde han ikke succes med.

Han forsøgte ellers at holde sin strategi for sig selv, så hans rivaler ikke fik opsnappet den. Derfor gav han et kryptisk svar, da han blev spurgt ind til sin strategi på etapen.

“Den er svær at vurdere. Går man all-in tidligt og forsøger at komme foran og lægge pres på, eller holder man igen og venter Med den sidste stigning er jeg ikke sikker på, hvordan det kommer til at gå, men jeg har min egen strategi,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024