Giroens darling har endelig fået sin første sejr i 2023

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Derek Gee har god grund til at smile i disse dage. Han har nemlig fået sin første sejr i denne sæson.

Den 25-årige Derek Gee kan nu glæde sig over, at han endelig har fået den første sejr i denne sæson.

Han gjorde ellers et ihærdig forsøg på at vinde en etape i dette års Giro d’Italia. Det medførte, at han var i udbrud intet mindre end syv gange under det italienske løb.

Selvom det ikke blev til en etapesejr i Italien, så fik han bestemt skabt opmærksomhed om sig selv. Det gjorde han også natten til lørdag dansk tid, hvor det lykkedes ham at genvinde det canadiske mesterskab i enkeltstart.

Den 25-årige Gee var 19 sekunder hurtigere end Ineos-rytter Michael Leonard. Dertil var han også 34 sekunder hurtigere end Nickolas Zukowsky. Sidste år blev Matteo Dal-Cin nummer to, men i denne omgang måtte han nøjes med en fjerdeplads.

“Jeg er utrolig glad for at bringe ahornbladet tilbage til Europa i endnu et år. Det er en stor stolthed at få muligheden for at repræsentere Canada med trøjen ved verdens største løb, og jeg er så taknemmelig for at fortsætte med at gøre det,” sagde Gee ifølge Feltet.dk.

De to canadiske mesterskaber er de eneste professionelle sejre, som Gee kan skrive på sit CV. Til gengæld har han fået hele fire andenpladser i Giro d’Italia, hvor han også sluttede som nummer to i hhv. bjerg- og pointkonkurrencen.

Søndag bliver linjeløbet kørt i Canada. Derfor får Gee muligheden for at skrive endnu en professionel sejr på sit CV.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024