Golfverdenen i oprør over ny regel, der vil ændrer golf radikalt

Foto: David Cannon/Getty Images

En ny regel, der potentielt kan blive indført, vil ændre golf radikalt, men en rasende stjerne kan det for ‘det mest rædselsfulde, du overhovedet kan gøre’.

En af sportens store stjerner har kaldt planen om at ændre på bolde, så man reducerer, hvor langt golfspillerne kan slå med dem, for ‘det mest rædselsfulde, du overhovedet kan gøre’.

I en fælles pressemeddelelse har USGA og The R&A foreslået en ny regel, der kræver, at der kun tillades bolde, der opfylder strenge krav, for at reducere distancen, som de professionelle spillere kan slå dem.

Den nye regel, der kan træde i kraft i 2026, handler om at beskytte bane, der er for nemme for spillerne, fordi de kan slå langt, vil resultere i, at mange bolde bliver gjort ‘ulovlige’.

Ikke alle har dog taget godt imod forslaget, da flere spillere har kritiseret reglen og udtalt, at de mener, at det er det modsatte af, hvad der skal gøres.

En af dem, der er modstander af reglen, er Bryson DeChambeau, der har sluttet sig til LIV Golf. Han har i flere år været kendt for at kunne lave enorme drives.

Han har lagt en stor indsats i træningscenteret, for at kunne slå bolden så langt, som muligt, hvorfor han naturligvis var imod den foreslåede regel.

“Det er et stort handicap for os fyre, der har arbejdet virkelig hårdt for at lære at slå den længere,” sagde han i et interview med LIV Golfs hjemmeside.

“Hvis de gør det på en måde, hvor det kun påvirker toppen, ser jeg rationalet. Men jeg synes, det er det mest rædselsfulde, man kan gøre ved golfspillet. Det handler ikke om at rulle golfbolde tilbage. Det handler om at gøre golfbaner sværere.”

“Jeg synes, det er den mest fantasiløse, uinspirerende, begrænsende ting, man kan gøre. Alle vil gerne se folk slå den langt. Det er en del af grunden til, at mange kan lide det, jeg gør. Det er en del af grunden til, at mange ikke kan lide det, jeg gør.”

“Jeg går ind for ligestilling. Jeg går ikke ind for retfærdighed på denne front.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024