Grosjeans totalt udbrændte Formel 1-bil fra Bahrain bliver udstillet

Foto: Shutterstock

Romain Grosjeans udbrændte Formel 1-bil, som nær kostede ham livet under Bahrains grandprix i 2020, bliver nu udstillet.

Den tidligere Haas-kører var involveret i en voldsom ulykke på første runde af Bahrains grandprix i 2020, hvor han fik kontakt med Daniil Kvyat i hans AlphaTauri-racer, hvilket sendte ham ind i barrieren.

Ulykken var så voldsom, at det fik hans bil til at dele sig i to og brude ud i brad. Til trods for dette lykkedes det Grosjean at slippe ud af bilen, som han sad i, i 28 sekunder.

Vraget af bilen har været gemt væk i tre år, men vil nu blive vist frem på F1-udstillingen i Madrid som en del af en installation, der også vil indeholde hidtil usete optagelser af den forfærdelige hændelse.

“Fra mit synspunkt var det en stor ulykke, men jeg var ikke klar over påvirkningen eller hvor voldsom den var udefra,” udtaler Grosjean til holdet bag den nye Formel 1-udstilling ifølge Autosport.

“Det var først dagen efter, da jeg bad en om at vise mig, hvordan det så ud, at jeg indså det.”

“Min kone så faktisk det løb med min far og mine børn. De vil huske det øjeblik hele deres liv. De var bare tilskuere, der ventede på at høre noget… Ventede på at se noget fra Bahrain.”

Han fortæller også, at han var nødt til at ødelægge nakkestøtten med hans hjelm, for at kunne komme ud.

Derudover opdagede han også, at hans venstre fod sad fast, hvorfor han trak så hårdt i sit ben, som han overhovedet kunne. Til sidst fik han sin fod ud, men skoen blev siddende.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024