Günther Steiner melder ud: Haas-planen er ændret

Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Haas har været tvunget til at lave om på sine planer, efter de voldsomme oversvømmelser førte til aflysning af det italienske grandprix.

I sidste uge skulle Formel 1-feltet har været forbi banen i Imola, hvor de skulle have kørt det italienske grandprix.

Sådan kom det dog ikke til at gå. Få dage før løbsweekenden skulle være startet, blev det hele aflyst på grund af de voldsomme oversvømmelser, der har hærget i regionen.

Det har haft betydning for flere af holdene, der havde planer om at introducere en opgraderet version af deres bil i Italien.

Blandt andet har Mercedes været nødt til at udskyde deres planer, hvorfor det først bliver i Monaco, at de introducerer deres nye koncept. Fra denne weekend har de nemlig valgt at skrotte de unikke smalle sidekasser på bilen.

Ferrari ville også have introduceret nye opgraderinger på Imola, men de bliver ikke vist frem i denne weekend. Derimod har de besluttet at udskyde dem til Barcelona.

Det skyldes, at gadebanen i Monaco er så unik, at den primært handler om det mekaniske setup. Derfor har de vurderet, at det giver bedre mening for dem at vente med at introducere deres opgraderinger.

Ydermere har Haas, som har danske Kevin Magnussen i folden, også lavet om på deres planer. Alle opgraderinger, der var planlagt til hhv. Imola og Barcelona, vil blive introduceret i Monaco i denne weekend.

“Naturligvis er der nogle dele, som vi ikke har mange af. Vejret kommer til at afgøre, hvad vi kommer til at bruge. Men lige nu er det planen også at benytte alle delene til Barcelona her for at få noget data,” siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024