Haas’ aggressive skifte til Red Bull-koncept afsløret

Foto: Shutterstock

Haas har haft en dårlig sæson, men håber på, at deres nye bilkoncept kan ændre på dette.

Det har været meget småt med opgraderingerne fra Haas’ side i år. Derfor har de heller ikke forbedret sig i løbet af sæsonen. Selvom budgetloftet er blevet indført, har det amerikanske hold fortsat svært ved at holde trit med de større hold.

Dette er en af årsagerne til, at deres nye koncept, som introduceres i Austin, er afgørende. Viser det sig at være et flop, kan det have store konsekvenser for holdets fremtid.

Mange faktorer har indflydelse på de manglende opgraderinger hos Haas. Primært handler det om deres begrænsede infrastruktur, hvor de øvrige hold overgår Haas på stort set alle punkter.

Ganske vist har Haas heller ikke de økonomiske muskler, som de andre hold har. Dette har budgetloftet dog være med til at begrænse betydning af.

Hvad der i højere grad er problemet er, at Haas ikke har de nødvendige faciliteter til at teste og producere sine egne dele. Netop derfor er holdet afhængige af Ferrari på mange områder, hvilket bestemt er en svaghed for dem.

Derfor er det også et aspekt af forretningen, som Haas er nødt til at forbedre. Formår de ikke at gøre dette, kan de glemme alt om at blive mere konkurrencedygtige i Formel 1.

Under alle omstændigheder kommer der naturligvis en helt ny Haas-bil på banen i Austin. Der bliver nemlig introduceret en række markante opgraderinger til deres VF-23. Du kan se de første glimt af opgraderingerne her:

Blandt andet er der blevet lavet meget markante ændringer på deres sidepods. Desuden har de også udviklet et helt nyt gulv, som er blevet ændret på flere punkter.

Da en stor del af bilens præstation i denne æra kommer fra gulvet, kan det have stor indflydelse på bilerne.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024