Hall of Fame: Nikolaj Jacobsen får fornem hæder

Foto: Uros Hocevar/Kolektiff Images/DeFodi Images via Getty Images

Nikolaj Jacobsen er blevet hædret med en plads i Hall of Fame, som er blevet lavet i anledning af EHF’s 30-års fødselsdag.

Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, har eksisteret i 30 år. Dette har de valg at fejre ved at lave sin egen Hall of Fame.

Her har man valgt at optage 60 spillere til en start, skriver TV 2 Sport. Konkret er der tale om to spillere for hver af de seneste 30 år og fra begge køn.

Danmark er godt repræsenteret i den nye Hall of Fame, da der er blevet plads til hele fem spillere. Derfor optager danskeren i skrivende stund næsten 10 procent af den samlede Hall of Fame. De følgende fem spillere er blevet optaget.

Nikolaj Jacobsen
Christina Roslyng-Christiansen
Lasse Svan
Mette Vestergaard
Camilla Andersen

Ifølge TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard er det dog ikke overraskende at se, at Danmark er flot repræsenteret. Det skyldes nemlig, at Danmark i mange år har været en stor håndboldnation.

“Det giver mening, at Danmark er flot repræsenteret, da Danmark jo altid har været en stor håndboldnation. Det er en flot anerkendelse, men vores land har produceret mange topspillere, så det kunne også have været andre spillere, der var blevet peget på,” siger han til TV 2 Sport.

Ifølge EHF er de spillere, der har fundet vej til deres Hall of Fame, blevet udtaget for ‘deres fantastiske præstationer på og uden for banen samt deres overordnede bidrag til europæisk håndbold i løbet af de seneste 30 år’.

Det er naturligvis vigtigt at nævne, at det ikke blot er præstationer på banen, der er afgørende for optagelse. Alligevel er landstræner Nikolaj Jacobsen en kende overrasket over at være blevet optaget.

“Det er jeg lidt overrasket over. Men jeg tænker, jeg er udvalgt på en kombination af min tid som spiller og træner. Så på den måde er det en rigtig stor ære sammen med Lasse at blive optaget i Hall of Fame. Og jeg tænker da, der kommer mange flere danskere til over de kommende år,” siger han til TV 2 Sport.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024