Helmut Marko bekræfter: Det er slut med AlphaTauri i Formel 1

Foto: ANP via Getty Images

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har bekræftet, at det er slut med AlphaTauri i Formel 1. Fra næste sæson får holdet et nyt navn.

Forud for 2024-sæsonen vil AlphaTauri få et nyt navn. Det er dog ikke den eneste ændring, der forekommer til næste sæson.

Holdet har haft det svært i de seneste sæsoner, hvor de ikke har leveret de ønskede resultatet. Dette ønsker Red Bull at lave om på, hvorfor de vil forsyne holdet med flere dele i fremtiden.

Det er en væsentlig ændring i deres partnerskab, og det kan derfor være en potentiel tilbagevenden af dynamikken mellem Red Bull og Toro Rosso. De to hold har før i tiden arbejdet tæt sammen om både teknik og mekanik.

Det er ikke tilfældet i denne sæson, hvor AlphaTauri arbejdet uafhængigt af Red Bull. Resultaterne i de seneste sæsoner har dog antydet, at der er behov for forandringer på dette punkt.

Helmut Marko har ikke lagt skjul på, at man ikke er tilfredse med den seneste tids resultater. Desuden har han også afsløret, at der vil ske store ændringer i den nærmeste fremtid.

“AlphaTauri kommer til at have to nye ledere i 2024: Laurent Mekies og Peter Bayer. Der vil være nye sponsorer og et nyt navn,” sagde han til Kleine Zeitung.

“Orienteringen er klar: følg Red Bull Racing så vidt reglerne tillader det. Egne designs er den forkerte vej at gå.”

Marko blev også spurgt om Yuki Tsunoda og Nyck de Vries fortsat vil være holdets to kørere i den kommende sæson. Dette kunne han dog ikke give et klart svar på.

“Dybest set har Yuki haft en meget god sæson med uheldige resultater og straffe, men præstationen er god,” sagde han.

“Vi er dog ikke tilfredse med Nyck de Vries. Det kigger vi også på.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024