Helmut Marko hylder Max Verstappen: ‘Han tager også pole med en Haas’

Foto: Max Verstappen og Helmut Marko / Gettyimages

Red Bull-rådgiver Helmut Marko er svært begejstret for Max Verstappen, og det lægger han ikke skjul på.

Helmut Marko lader sjældent en mulighed for at hylde Max Verstappen passere. Og det gjorde han heller ikke i denne omgang.

For nylig er han blevet interviewet af mediet Motorsport Total, hvor Verstappen var et af emnerne. Her endte han med at rose den hollandske stjerne til skyerne.

Verstappen har vundet de sidste otte løb i træk i denne sæson. Efter sommerpausen er det blevet tid til løbet på Zandvoort, som er hans hjemmebane. Her kan han tangere Sebastian Vettels rekord på ni løb i træk.

Dengang kørte Vettel for Red Bull, og Marko var også en del af holdet. Derfor har han rost de to kørere i interviewet med Motorsport Total.

“Max er i en klasse for sig selv i enhver bil. Max fra 2020 kan ikke sammenlignes med Max fra 2023 – udover at navnet er det samme,” sagde han.

“Han er blevet enormt suveræn. For mig var Hamilton altid mester i at gennemskue løb, og hvordan han håndterede sine dæk. Og Max er nu på niveau med det, hvis ikke endnu bedre, og hans grundlæggende hastighed er bedre. Der har været en enorm modningsproces.”

I Belgien viste Verstappen igen, at han dominerer i denne sæson. Her var han i mål markant hurtigere end holdkammeraten Sergio Perez, der kører i samme bil.

Og hans dominans har fået Marko til at hævde, at Verstappen kan køre enhver bil i feltet til pole-position.

“Hvis forholdene er sådan, vil han sætte en AlphaTauri, en Haas eller en hvilken som helst bil på pole-position under kvalifikationen,” lød det også fra Marko.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024