Helmut Marko ønsker løsning på ‘farcen’ med banebegrænsninger

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har slået fast, at han ønsker, at der findes en ‘løsning’ på ‘farcen’ med de gentagne overskridelser af banelinjerne.

Under kvalifikationen i Østrigs Grand Prix blev intet mindre end 47 omgangstider annulleret af stewards. Det skyldes, at kørerne havde svært ved at holde deres biler på banen.

Det gik blandt andet ud over Red Bull-kører Sergio Perez, der flere gange fik annulleret sine omgangstider. Det medførte, at han ikke gik videre fra Q1, og starter som nummer 15 i søndagens løb.

Efterfølgende er der flere, der har beklaget sig over reglerne på dette område. En af dem, der mener, at der er behov for at lave om på det, er Red Bull-rådgiver Helmut Marko.

“Det er ikke op til os, men vi gør alt, hvad vi kan for at løse problemet. Efter min mening vil det bedste være at bruge grus,” sagde han ifølge Grandpx.

“Vi har brug for en løsning. Vi er nødt til at gøre noget ved det. Enten lægger man grus eller også gør man kantstenene højere. Fordi hele atmosfæren er ødelagt på den her måde.”

Hvad der dog kan komme til at sætte en stopper for dette er, at banen selvfølgelig ikke kun bruges til Formel 1. Blandt andet bliver banen også brugt til at køre MotoGP.

“Formel 1 har prioritet. Vi er nødt til at finde et godt kompromis, for som det er nu, er det en farce,” sagde Marko om, at banen også bruges til MotoGP.

Marko opfordrede også FIA til at være mere mild i løbene, da ‘løbet ellers er forbi’.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024