Helmut Marko: Red Bull betalte millioner for at holde Horner fra Ferrari

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Red Bull var nødt til at betale ‘millioner’ for at stoppe Ferrari i at hente teamchef Christian Horner sidste år.

Ferrari har i lang tid haft et godt øje til Christian Horner. Han har stået i spidsen for Red Bull, siden de trådte ind i Grand Prix-racing i 2005. Siden da har han ført dem til 99 løbssejre og 11 verdensmesterskaber.

Det italienske hold har også længe haft en interesse i at hente det tekniske geni Adrian Newey. Ifølge RacingNews365 var det faktisk tæt på, at Ferrari fik en aftale i stand med Horner ved løbet i Montreal sidste år.

Selvom Ferrari lagde stærkt ud i sidste sæson, hvor bilen viste gode takter, endte det helt anderledes. Både strategiske katastrofer og en bil, der ikke var robust nok, endte med at koste dem chancen for at udfordre om titlen.

I slutningen af sæsonen blev det meldt ud, at Mattia Binotto var færdig som holdets teamchef. Han blev senere afløst af Frederic Vasseur, men oprindeligt ønskede Ferrari at afløse med Horner.

“Det tog mig en hel aften at overbevise Horner om at blive hos Red Bull. Det kostede os flere millioner,” sagde Helmut Marko til Blick.

Horner endte med at blive, og det samme gjorde Newey for nylig. Det betyder dog ikke, at Red Bull har kunnet holde fast i hele staben. Tværtimod står de til at miste vigtigt personale i den nærmeste fremtid.

Dan Fallows har allerede forladt holdet til fordel for Aston Martin, mens Rob Marshall er blevet hentet af McLaren. Han starter i sin nye rolle i 2024.

Ferrari forsøgte også at hente Red Bull-direktør Pierre Wache, men blev afvist. Han er derfor stadig at finde hos Horner og co.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024