Helmut Marko revser Günther Steiner: Derfor blev han fyret

Foto: ANP via Getty Images

Gene Haas har valgt ikke at forlænge Günther Steiners kontrakt med Formel 1-holdet Haas. Og nu har Red Bull-boss Helmut Marko kritiseret ham.

Helmut Marko har delt sine ærlige tanker om fyringen af Günther Steiner, der derfor ikke skal være teamchef for Haas i 2024-sæsonen.

Den nu tidligere teamchef har afsløret, at han blev fyret i et telefonopkald. Her fik han at vide, at han ikke ville få forlænget sin kontrakt med det amerikanske hold.

I stedet er Ayao Komatsu blevet udpeget til rollen.

Steiner nåede at være en del af holdet i ti år, inden Gene Haas besluttede at fyre ham efter en dårlig sæson.

Nyheden er kommet som en overraskelse for mange, og mange har undret sig over, hvorfor han er blevet fyret.

Red Bull-direktør Marko har nu fortalt mere om, hvad han ved om sagen.

Han mener, at Steiner forsøgte at bruge sin berømmelse fra ‘Drive to Survive’-serien til at købe aktier i holdet. Og det faldt åbenbart ikke i god jord hos Gene Haas.

“Lad os sige det sådan: Enhver, der bliver for populær gennem en dokumentar på Netflix, har en tendens til at tage fart. Men flyver du for højt for hurtigt, falder du hurtigere,” siger han til F1 Insider.

“Jeg hørte, at han ville konvertere sin popularitet til aktier i holdet. Og det kunne ejeren Gene Haas ikke være med til. Det er også sådan i vores sport, at holdet altid kommer før den enkelte person. Steiner blev et offer for sin egen popularitet.”

Tiden vil vise, om det har været en fornuftig beslutning at fyre Steiner.

Sandsynligvis kommer holdet til at være mindre i fokus i den kommende sæson. Det skyldes, at mange forbandt holdet med den nu fyrede teamchef.

 

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024