Holger Rune bliver den fjerde yngste spiller i top-5

Foto: Michael Regan/Getty Images

Holger Rune har ikke klaret sig specielt godt under Masters 1000-turneringen i Toronto, hvor han blev slået ud i første kamp.

Danske Holger Rune er den mest succesfulde danske herrespiller, som Danmark nogensinde har haft. Men han er ikke selv tilfreds. Han har et erklæret mål om at blive nummer 1 i verden.

Den 20-årige dansker har også sat et mål om at vinde en Grand Slam-titel i år, men det kan vise sig at blive svært. Der er kun én tilbage, og det er US Open, som bliver spillet senere i denne måned.

Selvom det kan virke en anelse for ambitiøst, at han løber med en Grand Slam-titel, er han fortsat blandt verdens bedste tennisspillere.

Han befinder sig på nuværende tidspunkt som nummer 6 på ATP-ranglisten. Efter hans deltagelse i Toronto, har han fået en smule point, trods det tidligere exit fra turneringen.

Derfor kan han se frem til at træde ind i top-5 for første gang i sin karriere, når Canadian Open er overstået. Det skriver Tennis-Infinity.

Det betyder, at han snart kan bryste sig af at være den fjerde yngste aktive spiller til at få en plads i top-5. Den yngste til at opnå dette, er Rafael Nadal, der gjorde det i en alder af 18 år.

Nadal er den sjette yngste nogensinde til at blive en del af top-5. Carlos Alcaraz er den næstyngste aktive spiller, da han gjorde det som 19-årig. Nummer tre på listen er Novak Djokovic, som også var 19 år gammel dengang.

Rune har overtaget pladsen fra tyske Alexander Zverev, der var 20 år og 4 måneder gammel, da han for første gang var i top-5.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024