Holger Rune efter dramatisk semifinale: ‘Hvordan skal jeg svare på det?’

Foto: Insidefoto/LightRocket via Getty Images

Holger Rune måtte forsvare sig efter lørdagens semifinale, da der blev stillet spørgsmålstegn ved hans medical timeout.

Den danske tennisstjerne havde svært ved at finde niveauet i første halvdel af semifinalekampen mod norske Casper Ruud.

Efter at være blevet brudt i andet sæt, benyttede han sin mulighed for at kalde en medical timeout. Her fik han masseret sin skulder, og trådte derefter ind på banen med fornyet energi.

Man skulle næsten tro, at det var en magisk massage, for kort efter vendte den dramatiske semifinale sig på hovedet.

Hans medical timeout blev kaldt halvvejs gennem andet sæt, hvor han oplevede smerter i skulderen.

Efter kampen satte Ruud spørgsmålstegn ved reglen på et pressemøde. Det skete, da han blev spurgt om, hvorvidt Runes medical timeout blev kaldt af taktiske årsager.

Den 20-årige dansker gider dog ikke at høre på den slags spekulationer. Desuden har han slået fast, at han intet underligt ser i at have kaldt en medical timeout.

“Jeg tager en medical timeout, når jeg har et problem, eller når jeg føler smerte. Så enkelt kan det siges. Jeg vil bare have behandling. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal svare på det?” sagde han til pressen ifølge Ekstra Bladet.

“Det er tilladt, og hvis du mærker smerte, hvorfor ikke gøre det, når man har mulighed for at blive tilset af en ATP-fysioterapeut?”

Han sagde også, at der er tidspunkter i kampen, hvor man ikke bør gøre det. Ligeledes understregede han, at han tog sin medical timeout i begyndelsen af et sæt. Det mener han ikke, at man bør have et problem med.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024