Holger Rune: ‘Hvis det virker mod Novak, virker det mod alle’

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Holger Rune besejrede onsdag eftermiddag Novak Djokovic, men efterfølgende understregede han, at det ikke var en nem kamp.

Serbiske Novak Djokovic måtte acceptere, at han ved dette års Italian Open, ikke skulle længere end kvartfinalen. Onsdag blev han nemlig slået ud af danske Holger Rune med cifrene 6-2, 4-6, 6-2.

Det må siges at være en imponerende bedrift, da den serbiske stjerne har vundet sine ni seneste kvartfinaler i Rom. Inden da tabte han til Tomas Berdych i 2013.

Det var Runes tredje kvartfinale på Masters 1000-niveau, efter at have vundet titlen i Paris sidste år, hvor han besejrede Djokovic. Derudover tabte han til Andrey Rublev i finalen i Monte-Carlo.

Danskeren fik en god start på kampen, men i starten af andet sæt fik Djokovic smertestillende af lægen. Det hjalp en smule på hans niveau, hvilket førte ham tilbage i kampen. I sidste ende fik den 20-årige dansker dog lukket den.

Rune har nu vundet to ud af sine tre kampe mod Djokovic. Sidste år vandt han over ham i Paris, og året inden tabte han i fire sæt ved US Open.

“Jeg prøver at gøre det svært for ham. Jeg tror, jeg har formået at gøre det svært for ham to gange i træk,” sagde han ifølge Tennis Majors efter kampen.

“Men han gør det helt sikkert også meget svært for mig. Det er en god kamp, hver gang vi spiller. Jeg kan godt lide at kæmpe med ham. Han er en fantastisk spiller, fordi han gør det så udfordrende for mig. Det synes jeg er rart, fordi jeg virkelig kan se, hvor jeg skal forbedre mig og hvad der virker.”

“Hvis det virker mod Novak, virker det mod alle. Så jeg er rigtig glad for sejren.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024