Holger Runes kamp i overhængende fare

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Holger Rune skal efter planen spille omkring middagstid. Kampen kan dog ende med at blive enten udskudt eller aflyst.

Tennis på græs spillet bedst, når solen skinner og vinden har lagt sig. Det bliver dog næppe det vejr, som Holger Rune og co. kan nyde under tirsdagens kampe.

Faktisk er der en fare for, at hans kamp bliver enten udskudt eller aflyst. Ifølge vagthavende meteorolog hos DMI Mette Wagner viser vejret sig nemlig ikke fra den bedste side.

“Jeg vil kalde det klassisk Wimbledon-vejr,” siger hun til Ekstra Bladet, og fortsætter:

“Fra klokken 11 dansk tid begynder det så småt at dryppe, klokken 13 tager det til med den tungere regn, og det ser først ud til at holde op sen aften.”

Danskerne skal efter planen spille sin første Wimbledon-kamp tirsdag kl. 12.00 dansk tid. Den 20-årige tennisstjerne er sat til at skulle spille på Court 3.

Da det ikke er en af de store baner på Wimbledon-anlægget, kan der ikke sættes tag over. Det betyder, at der kan være behov for at udskyde eller helt aflyse hans kamp, hvis det begynder at regne.

Heldigvis ser vejret ud til at blive bedre onsdag. Derfor bliver det næppe en realitet, at kampen skal skubbes med flere dage.

Ifølge Mette Wagner ser det nemlig mere tørt ud onsdag. Der er ganske vist nogle byger i luften, men der er kun omtrent fem procent chance for, at Wimbledon rammes af regn.

Det er fortsat svært at spå om, hvorvidt Holger Rune kommer til at spille tirsdag eller onsdag. Under alle omstændigheder kommer han dog til at spille mod George Loffhagen, der ligger nummer 367 i verden.

Briten er med i turneringen på et wildcard, hvorfor det er den danske tennisprofil, der er den klare favorit til at vinde opgøret.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024