Holger Runes træner raser over dopinganklager

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Patrick Mouratoglou er stærkt utilfreds med behandlingen af Simona Halep, der er blevet anklaget for at bryde antidopingreglerne.

“Jeg ved, at hun på ingen måde nogensinde ville gøre noget, der ikke var tilladt.”

Med disse ord giver Patrick Mouratoglou sin stemme til debatten om anklagerne mod Simona Halep, som han tidligere har været træner for, inden han begyndte at arbejde med Holger Rune.

Mouratoglou havde oprindeligt planlagt ikke at kommentere anklagerne mod Halep, som han deler på Instagram. Dog har behandlingen af Halep været så uretfærdig, ifølge Mouratoglou, at han vælger at støtte hende i en længere opdatering.

Patrick Mouratoglou og Simona Halep har arbejdet sammen siden april 2022. I oktober samme år blev hun suspenderet på ubestemt tid af ITA, efter at hun testede positiv for det forbudte stof roxadustat under US Open. Ifølge Halep var mængden “ekstremt lav,” og hun har hele tiden fastholdt sin uskyld.

“Siden ITA straffede hende, har jeg stået ved hendes side og vil fortsat støtte hende i kampen for at afsløre sandheden, skriver Patrick Mouratoglou, der også understreger sin støtte til antidopingarbejdet.

Med det sagt er jeg ekstremt chokeret over, hvordan sagen er blevet håndteret. Jeg troede, at ITA ville forfølge sandheden, men det ser ud til, at de har forsøgt at bevise hendes skyld, på trods af at hun har fremvist flere beviser for sin uskyld siden december 2022.”

Op til weekenden tog sagen en ny drejning, da den tidligere verdensetter også blev anklaget for uregelmæssigheder i sit biologiske pas.

“Med andre ord har ITA ikke fundet noget ulovligt i hendes blod. De siger, at hendes værdier er “mistænkelige,” skriver Mouratoglou, inden han afslutter sin lange opdatering med en klar opfordring:

Jeg vil bede ITA om at stoppe denne chikane og om at afholde den høring, der oprindeligt skulle have fundet sted i februar, men nu er blevet udsat til slutningen af maj.”

Efter de nye anklager om uregelmæssigheder i hendes blodpas har Simona Halep endnu engang erklæret sig uskyldig i brug af ulovlige stoffer.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024