Honda overvejer nyt F1-hold: Går i direkte konkurrence med Red Bull

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Hondas samarbejde med Red Bull ophører, da Verstappens hold har indgået en aftale med Ford fra 2026.

At Red Bull og Honda ikke længere skal samarbejde, betyder dog ikke, at Honda kommer til at trække sig fra Formel 1. Derimod har de et klart mål om at indgå et samarbejde med Aston Martin forud for 2026-sæsonen.

Den japanske producent er allerede blevet registreret som motorkonstruktør til 2026, selvom de oprindeligt havde en plan om at trække sig fra Formel 1.

Deres samarbejde med Red Bull blev genoplivet, men det kommer officielt til at ophøre ved udgangen af 2025-sæsonen.

Honda har forsynet Red Bull med motorer i flere år, men meddelte, at de ville trække sig fra sporten, hvilket fik Red Bull til at skabe sin egen motordivision.

Formel 1’s øgede fokus på bæredygtighed, samt den seneste succes hos Red Bull, fik dog Honda til at omgøre deres beslutning.

Men da Red Bull nu har indgået et nyt partnerskab med Ford, der starter i 2026, må Honda se sig om efter en anden samarbejdspartner.

Ifølge mediet Autosport har dette medført, at de er begyndt at kigge i retning af Aston Martin, da de fleste andre hold allerede har indgået en aftale med en anden motorleverandør.

Med seks motorleverandører og blot ti hold, bliver det svært for Honda at finde et hold, de kan samarbejde med.

Mercedes, Ferrari, Renault, Audi og nu Red Bull leverer nu selv til deres egne hold, hvilket betyder, at deres kunder naturligvis får mange valgmuligheder.

Aston Martin kører i øjeblikket med Mercedes-motorer, men at få dele fra andre kan nogle gange have konsekvenser, da de skal tilpasse bilen til motoren, mens det andet hold kan designe bilen med en motor i tankerne.

Holdejer Lawrence Stroll siges at have en klar ambition om betydelige investeringer i teamet, som han føler vil drage fordel af at have en stabil motoraftale, hvis han indgår partnerskab med Honda.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024