Så mange point mangler Arsenal for at vinde PL efter City-sejr

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Efter at have vundet over Leeds lørdag, er Arsenal nu ét skridt tættere på at sikre sig Premier League-titlen.

Lørdag var både Arsenal og Manchester City i aktion – og begge topholdene sikrede sig tre point til kontoen i Premier League.

Pep Guardiolas tropper sikrede sig en sejr på 4-1 over Liverpool, mens Arsenal vandt me d samme resultat over Leeds United.

Det betyder, at den eneste ændring, der er sket i toppen, er deres samlede antal point. Arsenal har 72 point, mens City forsøger at indhente dem. De er otte point bagefter med i alt 64 point.

Arsenal er dog stadig to mål efter City ift. måldifferencen, hvilket kan være den afgørende faktor, hvis begge hold slutter på 94 point. Det er det maksimale antal point, som City kan nå, hvis de vinder deres resterende ti kampe.

Matematisk muligt, men dog meget usandsynligt, kan disse seks andre hold stadig vinde Premier League: Newcastle United (83), Manchester United (83), Tottenham (79), Brighton (79), Liverpool (75), og Brentford (73).

Det ville dog kræve et kollaps af Arsenal, hvorfor der kun er ét andet hold, der har en sandsynlig chance for at vinde Premier League: Manchester City.

For at sikre, at de når 95 point, og dermed er sikre på at overgå City, skal Arsenal ifølge mediet football.london vinde syv kampe og spille to kampe uafgjort af deres sidste ni kampe.

Sidst på måneden skal de to hold spille mod hinanden på Etihad Stadium, og hvis Arsenal formår at holde gang i stimen frem til da, og vinder over Guardiolas tropper, kan det være nok til at sikre sig titlen i denne sæson.

Dette vidner dog om, at det endnu ikke er en garanti, at Arsenal vinder ligaen, om end det fortsat er det mest sandsynlige udfald af titelkampen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024