IndyCar-superstjerne i kontakt med ‘stort set alle’ Formel 1-hold om sæde i 2024

Foto: Michael Allio/Icon Sportswire via Getty Images

Førende IndyCar Series-kører Alex Palou er angiveligt i forhandlinger med stort set alle Formel 1-hold om et potentielt sæde i 2024.

Oplysninger fra Indystar peger på, at Alex Palous bagland, Monaco Increased Management (MIM), arbejder på at få ham ind i Formel 1. De mener nemlig, at han har bevist sit værd i USA.

Den 26-årige kører dominerer IndyCar i denne sæson, hvor han har bragt sig i front foran tidligere Formel 1-kører Marcus Ericsson. Hele 74 point har han ned til sin holdkammerat hos Chip Ganassi Racing.

Hans præstationer bliver kun endnu mere imponerende af, at alle hold har samme chassis og aero-pakke. Derfor er det kun motorerne, der adskiller bilerne fra hinanden. Motorerne bliver leveret af hhv. Honda og Chevrolet.

I IndyCar-miljøet er der ifølge GPFans forlydender om, at Palou har underskrevet en aftale med McLaren. Her skulle der dog være tale om en kontrakt, der lader ham køre i USA. Derfor er der ikke tale om et sæde i Formel 1.

McLaren forsøgte at hente ham forud for denne sæson, men han besluttede at blive hos Ganassi.

Nu lyder det, at hans bagland i forbindelse med Spaniens Grand Prix har været i dialog med flere Formel 1-hold. Der skulle dog endnu ikke været et af holdene, der er den foretrukne destination for ham.

Problemet for Palour er, at han kun har til slutningen af juli til at finde et sæde i Formel 1. Såfremt han ikke formår at gøre dette, forventes det, at han skal køre for McLaren i IndyCar næste år.

Dette er naturligvis ensbetydende med, at det virker mindre og mindre sandsynligt, at den spanske racerkører sikrer sig et Formel 1-sæde.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024