Jakob Fuglsang med nedslående besked før dagens titelforsvar

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Sidste år vandt Jakob Fuglsang i Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes. Denne titel skulle han forsøge at forsvare i dag.

På trods af, at han har arbejdet hårdt i de seneste uger, var det ikke nok. Jakob Fuglsang troppede tirsdag op i Frankrig, for at forsvare sin titel i Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes, uden at være i topform.

Forud for løbet udtalte han til Israel-Premier Techs Twitter-profil, at han ikke følte sig i topform. Til trods for dette, var han indstillet på at gøre, hvad han kunne for at vinde.

“Jeg kommer direkte fra højdetræningslejr, og jeg har arbejdet hårdt. Jeg har stadig lidt arbejde at gøre, før jeg er i topform, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få et godt resultat,” lød det fra den danske cykelrytter.

Det viste sig, at hans form ikke var god nok. Den 38-årige dansker fik nemlig ikke forsvaret sin titel.

Med omtrent ni kilometer til mål, blev den danske cykelstjerne sat af den øvrige udbrydergruppe. Han måtte give slip, mens hans holdkammerat Hermans fortsatte med at knokle på.

Løbet endte med at blive vundet af EF Education-EasyPost-rytter Richard Carapaz, som var i mål 0,12 sekunder før Felix Gall, der kørte sig til en andenplads.

Mercan’Tour Classic er et af de hårdeste endagsløb på kalenderen. På rutten kommer rytterne forbi bjergene La Colmiane, Col de la Coullole og Col du Valberg, der giver samlet 4.733 højdemeter på etapen.

Da der fortsat er en måned til Tour de France, er det naturligvis ikke nødvendig for Fuglsang at være i topform. Det skal han først være senere.

Den danske rytter har fået Tour de France på programmet. Han måtte nemlig trække sig fra Giro d’Italia som følge af inflammation i en testikel.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024