Jamie Carragher sender stikpille til Manchester City efter pointstraf til Everton

Foto: Peter Powell/Pool via Getty Images

Liverpool-legenden Jamie Carragher er kommet med en stikpille til Manchester City, efter Everton er blevet idømt hård straf.

Jamie Carragher mener, at Evertons straf på 10 strafpoint er ‘overdrevet og ikke korrekt’. Desuden har han også sendt en stikpille til andre Premier League-klubber, der bliver undersøgt.

Evertons straf blev bekræftet fredag, og har betydet, at Everton er faldet fra 14.- til 19.-pladsen i Premier League. Det er den hårdeste sanktion, der er blevet givet til en Premier League-klub i hele ligaens historie.

Klubben har allerede meddelt, at de vil anke straffen, som de kalder ‘helt uforholdsmæssig og uretfærdig’. Men indtil videre ser det ud til, at Sean Dyche og co. skal kæmpe mod nedrykning.

Straffen kan også betyde, at Manchester City kan være i store problemer. De er nemlig anklaget for hele 115 brud på de finansielle regler. Desuden er de også blevet anklaget for ikke at have samarbejdet i forbindelse med efterforskningen.

På det seneste er skeletterne også væltet frem fra skabet i Chelsea. Det har vist sig, at de potentielt har begået flere regelbrud mellem 2012 og 2019.

Carragher har hævdet, at Evertons sanktion er for hård

“De 10 strafpoint til Everton er overdrevet og ikke korrekt i betragtning af, at de har samarbejdet med Premier League om dette i de sidste par år,” skriver han.

“Ville det have været bedre at være undvigende og prøve at trække det ud som andre klubber?”

“Utvivlsomt vil nedrykkede klubber have lagt stort pres på PL for at håndtere Everton, men når man tænker på, at seks klubber forsøgte at forlade PL, og der var ingen sanktion overhovedet, føles det ikke rigtigt.”

“Indtil andre klubber er sanktioneret, vil Everton føle, at de bliver brugt til at vise, at der ikke er behov for en uafhængig regulator. Og de har ret.”

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023