‘Jeg drømmer’: Alexa Grasso snupper tronen fra Valentina Shevchenko

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Alexa Grasso har god grund til at juble, da den mexicanske MMA-stjerne vandt titlen ved weekendens UFC 285.

UFC har allerede kronet tre mexicanske mestre i 2023 – og den tredje blev tilføjet til listen ved UFC 285 i weekenden.

Alexa Grasso (16-3) chokerede fans af MMA-sporten ved UFC 286, da hun vandt over den forsvarende verdensmester Valentina Shevchenko (23-4) i fjerde runde.

Hun var den klare ‘underdog’ forud for kampen, men kunne alligevel slutte sig til både Brandon Moreno og Yair Rodriguez som den tredje mexicanske mester i år.

“Vær venlig at slå mig. Jeg føler, at jeg drømmer. Jeg har drømt om dette øjeblik så længe,” sagde Grasso efter kampen ifølge ESPN.

Grasso fik sin debut i flyweight-klassen i UFC i august 2020, og har kun haft fem kampe i vægtklassen.

I hele kampen mod Shevchenko var hun på niveau med den nu tidligere mester, men det var hendes evne til at kapitalisere på en enkelt fejl, der gjorde, at hun vandt titlen.

Med mindre end et minut tilbage af fjerde runde, forsøgte Shevchenko sig med et særligt spark, der blottede hendes ryg til Grasso. Den mexicanske MMA-kæmper timede derefter sit angreb, og trak Shevchenko mod gulvet.

På gulvet fik hun fandt om halsen på hende i et såkaldt rear-naked choke. Shevchenko forsøgte at kæmpe imod, men måtte til sidst overgive sig.

“Jeg trænede for det. Jeg trænede det hver eneste dag. Jeg vidste, at hun lavede det spark,” sagde hun.

For Shevchenko betød det, at hendes sejrsstime, der lød på ni kampe og gik helt tilbage til 2017, blev brudt.

Hun virkede til at have kontrol over kampen, da hun begik sin fejl, som var det eneste, der skulle til, før det gik den forkerte vej. Efter kampen udfordrede hun straks Grasso til en omkamp.

“Dette er, hvad der sker i MMA,” sagde Shevchenko. “Men vinder uden tvivl kampen hele vejen rundt, og en enkelt situation kan ændre det hele. Dette er en del af spillet. Tillykke til Alexa.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024