‘Jeg havde benene’: Wout van Aert efter punktering i Paris-Roubaix

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Wout van Aert udtalte sig efter Paris-Roubaix, hvor han slog fast, at han var sikker på, at han kunne have vundet løbet.

Mathieu van der Poel sikrede sig sejren i Paris-Roubaix, men var han ikke blevet ramt af en punktering på Carrefour de l’Arbre, kunne han have været nødt til at kæmpe mod Wout van Aert i slutspurten.

Van Aert punkterede på den sidste kilometer af den berygtede Carrefour de l’Arbre, hvor han åbnede for, hvad han håbede kunne blive et angreb, der kunne vinde ham løbet.

Han blev tvunget til at stoppe for at skifte sit hjul, så Van der Poel, der var den eneste ryttere, der kunne følge med, kunne køre de sidste 15 kilometer til målstregen alene.

“Hvis han ikke havde haft det flade dæk, forestiller jeg mig, at vi var kommet til velodromen sammen,” sagde Van der Poel ifølge Cyclingnews efter løbet.

Van Aert var også overbevist om, at tingene ville have været anderledes, hvis punkteringen ikke var indtruffet på et så kritisk tidspunkt i løbet.

“Man ved aldrig, hvordan det ender, men i det øjeblik, jeg punkterede, var jeg i angreb,” sagde Van Aert.

“Jeg kørte venstre rundt om Carrefour’en og vælte næsten, fordi mit bagdæk var fladt. Så ja, hele den sidste kilometer af sektoren var allerede på et fladt dæk.”

“Jeg var faktisk mig selv og følte mig virkelig stærk, og selv på et fladt bagdæk afsluttede jeg sektoren næsten på hjul. Så jeg tror, at jeg havde benene til at gøre mere med sikkerhed.”

Van Aert satte en aggressiv jagt ind, på trods af det betydelige hul, der blev skabt ved hjulskiftet. Han satte ryttere som Filippo Ganna, Mads Pedersen og Stefan Kung, men var ikke i stand til at ryste Van der Poels holdkammerat Jasper Philipsen af sig, som var med i slutspurten.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024