Jesper Jensen afviser norsk tiltag: ‘Vi skal give arven videre’

Foto: Jesper Jensen / Shutterstock

Norge gør det, men Danmark har ikke planer om at gøre dem kunsten efter.

Det norske landshold har truffet en stor beslutning. Under dette års VM-slutrunde kommer de ikke til at give autografer eller tage billeder med fans. Det gør de ikke, selvom deres indledende kampe spilles på hjemmebane i Norge.

Det er landstræner Thorir Hergeirsson, der står bag denne beslutning. Reglen er blevet indført med henblik på at sikre, at smitte ikke spreder sig til den norske VM-trup.

Hvis man som dansk håndboldfans håber på et billede eller en autograf med de danske håndboldkvinder, er der dog intet at frygte. Landstræner Jesper Jensen slår fast, at de ikke har planer om at gå i samme retning.

“Vi har ikke haft samme tanker, og det er helt bevidst. Ville det være optimalt i forhold til at præstere? Ja, det ville det nok. Men ved et VM på hjemmebane skal vi også præstere over for dansk kvindehåndbold, siger han til B.T.

Han fortæller, at de ønsker at give arven videre. De ønsker at kunne motivere andre unge piger, der håber på at gøre karriere som professionel håndboldspiller. Han er nemlig sikker på, at f.eks. Sandra Toft tidligere har set op til Anja Andersen eller Susanne Munk.

“Sandra Toft har da også kigget på Anja Andersen eller Susanne Munk. Og nu er der forhåbentligt nogen om ti år, der kan sige: ‘Hold kæft, kan du huske, da Sandra Toft gav mig en highfive dengang’. Det er en god forpligtelse, at vi skal give arven videre,” siger han.

Norge kommer til at spille alle sine gruppekampe og mellemrundekampe i Norge. Desuden er der også to kvartfinaler, der vil blive afviklet i Trondheim.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024