Jonas Vingegaard fik døden helt tæt på: ‘Kan man fortryde noget, hvis man ikke er her mere?’

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jonas Vingegaard ved godt, at han dyrker en farlig sport, og det har sat tanker i gang hos danskeren.

Cykelsport er en sport, der kan give alvorlige skader, hvis man styrter i høj fart. I værste fald kan det også have dødelig udgang, hvilket det bl.a. havde for Gino Mäder under Schweiz Rundt i år.

Desuden oplevede Jonas Vingegaard også, hvordan hans bedste ven og holdkammerat Nathan Van Hooydonck kørte galt i sin bil, fordi han fik hjertestop.

Denne ulykke kunne have kostet ham livet, men han slap med livet i behold. Det medførte, at han besluttede at indstille sin karriere som cykelrytter. Og netop dette har sat sine spor hos den danske stjerne, der også selv er familiefar.

Til B.T. fortæller han, at den skræmmende episode med Van Hooydonck har sat tanker i gang om, hvorvidt ‘det er det hele værd’.

Her tænker han ikke blot på, at han dyrker en meget farlig sport. Der er også tale om en sport, hvor man er meget væk fra sin familie. Desuden kan det i værste fald være slut på et splitsekund.

Men episoden med Van Hooydonck har også ført noget godt med sig. Ifølge Vingegaard er han blevet mere bevidst om at værdsætte alle dage, han har sammen med sin familie. Han ved nemlig, at det hele kan være slut i morgen.

“Jeg tænker over, om det, jeg har gang i, er det værd. Lad os nu sige, at det skete for en selv, og man ikke blev reddet,” siger han også til B.T., og fortsætter:

“Jeg ved ikke, om man kan fortryde noget, når man ikke er her. Men hvis man kunne det, ville jeg helt klart fortryde, at jeg har brugt så meget tid på cyklen i stedet for at være hjemme ved familien.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024