Jonas Vingegaard giver opsang til tilskuere

Foto: Bernard Papon - Pool/Getty Images

Jonas Vingegaard er kommet med en klar opsang til tilskuerne ved Tour de France. Flere gange har de været involveret i styrt og ulykker i år.

Tour de France er en af de største sportslige begivenheder i verden. Derfor er det heller ikke overraskende, at der altid er tusindvis af tilskuere, der dukker op for at overvære hver etape.

Desværre er det ikke altid, at det kun er en god stemning, de bidrager med. Flere gange i år har de været involveret i styrt, som for flere ryttere har fået store konsekvenser.

Indtil videre er det gået værst ud over TotalEnergies-rytter Steff Cras, der var nødt til at undgå efter et styrt. Derudover blev Intermaché-rytter Lilian Calmejane også sendt i asfalten på 9. etape, fordi et hjemmelavet flag fik fat i hans hjul.

Det er naturligvis ikke gået Vingegaards næse forbi. Han har afsløret, at han også selv har været vidne til flere ukoncentrerede tilskuere på de franske landeveje.

“Vi startede i Baskerlandet, hvor de er gode til at stå i siden af vejen, men i Frankrig står mange ude midt på vejen,” sagde Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

“Folk er gode til at stille et bord ud eller have deres børn stående ude på vejen. Det er vanvittigt farligt. Vi har også set køletasker langt ude på vejen. Jeg ved ikke lige, hvad folk tænker på, når de gør det.”

Han afslørede også, at det naturligvis er noget, han tænker over på etapen. Det er særligt i situationer, hvor han og Jumbo-Visma bliver i den ene side af vejen, for at lukke af. I sådanne situationer føler han, at man kommer meget tæt på tilskuerne.

Derudover forklarede han også, at det kan være svært at komme problemet til livs, selvom det har haft store konsekvenser i år. Det skyldes naturligvis primært, at man ikke kan stille hegn op på hele etapen, der ofte er 180 til 200 kilometer lange.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024