Jonas Vingegaard i førertrøjen efter årets første sejr

Site: Shutterstock

Danske Jonas Vingegaard er kommet godt fra start i denne sæson, og har allerede snuppet sin første etapesejr.

Jonas Vingegaard deltager i det spanske etapeløb O Gran Camiño, hvor første etape måtte aflyses på grund af snevejr.

Anden etape gik mere til Vingegaards fordel, da han sikrede sig sejren. De sidste fire kilometer op ad Monte Trega i Galicien-regionen i Nordspanien blev nemlig klaret i imponerende fart.

Mens hans holdkammerater forsvandt, satte Vingegaard farte op med 2,3 kilometer tilbage, og han formåede at holde hele vejen til målstregen, hvor han kunne sikre sig både sejr og førertrøje.

Cofidis forsøgte at holde fast i Vingegaard, men den danske cykelrytter kørte i et højt tempo, og kunne derfor krydse stregen alene – hele 21 sekunder før sin nærmeste konkurrent.

Bag ham forsøgte Cofidis at følge trop, men Herrada måtte nøjes med en tredjeplads med Ion Izagirre. På andenpladsen fandt man Saudi Tour-vinderen Ruben Guerreiro fra Movistar.

Jonas Vingegaard skal nu forsøge at forsvare sin føring på tredje etape af løbet, der også vil have en afslutning med god stigning.

Søndag bliver det spanske etapeløb rundet af med en enkeltstart, der strækker sig over 18 kilometer og har en rute, der er forholdsvis flad.

Hvis han fortsætter med at have de ben, han havde under anden etape, virker det ret plausibelt, at han vil sende et klart signal til rivalen Tadej Pogacar om, at han er klar til kamp i denne sæson.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024