Jonas Vingegaard med stort ønske: Nu taler landstræner ud

Foto: Michael Steele/Getty Images

Jonas Vingegaard har meldt ud om et ønske til næste sæson. Der er dog ingen garanti for, at han får sit ønske opfyldt.

I næste sæson har Jonas Vingegaard ikke blot planer om at køre Tour de France. Han håber også på, at han kan blive udtaget til enten OL eller VM.

Ifølge landstræner Anders Lund er han rigtig glad for, at Vingegaard er begyndt at vise interesse for at køre for landsholdet. Hidtil er det nemlig ikke noget, som han har valgt at gøre plads til i sin kalender.

“Jonas har et længere stykke tid ikke kigget landsholdets vej, men har også været på en helt særlig mission, som jeg synes, man godt kan forstå, han har prioriteret,” siger han til TV 2 Sport.

Den 26-årige rytter har aldrig været en del af et senior-VM. Han har dog ført kørt i den røde og hvide dragt, men det er en del år siden. Sidst han gjorde det, var som U23-rytter ved VM i Innsbruck i 2018.

Siden dengang har han formået at markere sig som en af de bedste ryttere i verden. Blandt andet har han vundet Tour de France to gange, men det er ikke en præstation, der automatisk giver ham en plads ved OL eller VM.

Lund har derimod understreget, at Vingegaard kommer til at kæmpe for sin plads på lige fod med alle andre ryttere. Derfor kan han heller ikke garantere, at han vil være i stand til at vinde en plads til Vingegaard.

“Det vil tiden vise. Det er sådan, at ingen bliver udtaget med et halvt år i forvejen. Det er ligesom sæsonen, der skal vise, hvem der skal køre. Der bliver voldsom kamp om pladserne,” lyder det fra ham.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024