Jonas Vingegaard taler ud om Tour de France-ruten for 2024

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jonas Vingegaard og resten af cykelverdenen er blevet præsenteret for ruten til Tour de France i 2024.

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard skal forsøge at vinde sit tredje Tour de France i træk næste år. Og allerede nu kan han begynde at forberede sig, da han har fået indblik i ruten for næste år.

Jumbo-Visma-stjernen synes selv, at der er tale om en ‘ret fed tur’, som passer godt til ham. Derfor ser han også frem til igen at skulle begive sig ud i det franske land.

“Det er en ret fed rute med tre utrolig svære uger, som passer mig ret godt på papiret. Så jeg er meget glad for det, og jeg glæder mig virkelig til at køre den,” siger han til B.T.

Blandt andet kan han se frem til at skulle køre intet mindre end 60 enkeltstartskilometer i næste års Tour de France. Hvad der også kan vise sig at være en fordel for Vingegaard er, at ruten byder på hele syv bjergetaper. Slutteligt er der også 14 gruspassager på løbets 9. etape.

Til B.T. siger han også, at han ser frem til at køre løbet, men at det bliver en hård rute. Hertil påpeger han, at han er god i højderne, men at han aldrig har prøvet at køre i 2800 meters højde.

“Som regel er jeg god i højderne, selvom jeg aldrig har kørt i 2800 meter. Det er en ny oplevelse, men jeg ser frem til det,« siger Jonas Vingegaard om den voldsomme stigning til Isola 2000.

Det store bjerg er blevet placeret i den sidste uge af Tour de France. Dette kan også være en fordel for den danske stjerne, da han i de seneste år har toppet i tredje uge.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024