Jonas Vingegaard triumferer i 3. etape af Baskerlandet Rundt

Foto: David Ramos/Getty Images

Jonas Vingegaard beviste igen, at han er en af de bedste cykelryttere i verden, da han vandt tredje etape af Baskerlandet Rundt.

Danske Jonas Vingegaard kæmpede sig op ad en meget stejl stigning, inden han tog sejren på 3. etape af Baskerlandet Rundt, hvilket også har bragt ham i front i det samlede klassement.

Jumbo-Visma-rytteren valgte det rette øjeblik til at angribe op ad stigningen til Amasa-Villabona, hvilket sikrede ham hans første sejr siden februar.

På 2. pladsen sluttede Mikel Landa (Bahrain-Victorious), mens Enric Mas (Movistar) sikrede sig en 3. plads.

Efter sejren på 3. etape har den danske rytter bragt sig selv i front med fem sekunder over Landa på 2. pladsen i det samlede klassement, hvilket kan vise sig at blive vitalt i et løb, der ofte ender meget tæt.

Efter etapen udtalte Vingegaard, at han har planer om at blive ved med at ‘kæmpe’. Derudover hyldede han også sine holdkammerater.

“Jeg er meget glad for at tage sejren i dag, for at betale for alt det hårde arbejde, som mine holdkammerater har gjort. Ikke bare i dag, men i de seneste to dage. Det er rart at vinde her. Det er et stort løb – en af mine favoritter,” sagde han ifølge Cyclingweekly.

“Det var meget hårdt – ikke kun den sidste stigning, men næsten hver stigning. Det var en hård dag generelt, og jeg tror, at jeg skal takke mine holdkammerater meget. De arbejdede deres røv ud af bukserne.”

“Jeg tager det dag for dag for nu, men forhåbentlig kan jeg blive i trøjen, og jeg vil kæmpe hver dag, jeg kan. Selvom jeg mister trøjen, vil jeg blive ved med at kæmpe.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024