Jonas Vingegaards chef: ‘Vi har fremstillet ham i et laboratorium’

Foto: Chris Graythen/Getty Images

Holdet hos Jumbo-Visma spiller en stor rolle i, at Jonas Vingegaard har fået stor succes.

En hollandske journalist har været med på sidelinjen hos Jumbo-Visma i flere år. Nu udkommer han snart med en bog om de oplevelser, han har gjort sig.

I denne bog fremgår det også, at det ikke kun var Jonas Vingegaards fortjeneste, at han sidste år kunne lade sig hylde som Tour de France-vinder.

Naturligvis var det den danske cykelrytter, der stod for den hårde del af arbejdet, da han sad på cyklen. Men han fik også stor hjælp fra sine holdkammerater og hele holdet omkring dem. Hvis han ikke havde fået det, ville det næppe have ført til en triumf.

Faktisk har det vist sig, at Vingegaard måske slet ikke var blevet den rytter, han er i dag.

“Vi har fremstillet ham i et laboratorium,” siger Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman ifølge TV 2 Sport i den nye bog ‘Planen’.

Her er det vigtigt at påpege, at Vingegaard var et stort talent med en unik fysisk. Derfor havde han noget helt særlig med i bagagen. Ikke desto mindre har Jumbo-Visma spillet en stor rolle i, at han har udviklet sig til at være en af verdens bedste cykelryttere.

Dette får man et tydeligt indtryk af, hvis man læser den nye bog fra hollandske Nando Boers. I bogen får man et indblik i de år, hvor han har fulgt Jumbo-Visma meget tæt.

I bogen bliver det afsløret, at holdet gjorde et stort stykke arbejde med at få kosten til at passe. Blandt andet fik han sedler på sin cykle, så han vidste, hvornår på ruten han skulle spise hvad.

Det store arbejde med Vingegaard har dog båret frugt for det hollandske cykelhold. Sidste år vandt han Tour de France foran rivalen Tadej Pogacar, og i år er han også favorit til at vinde etapeløbet i Frankrig.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024