Jonas Vingegaards stjernehjælper med en helt ny plan

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ved sidste års Tour de France var han en af de mest fremtrædende ryttere. I år kommer han til at have et helt andet fokus.

Den belgiske stjernerytter Wout van Aert havde et meget succesfuldt Tour de France sidste år, hvor han også spillede en stor rolle i Jonas Vingegaards sejr. Han rundede løbet af med tre etapesejre, fire dage i den gule trøje samt som vinder af den grønne trøje.

I år kommer fokus dog til at være anderledes for den 28-årige cykelstjerne. Det skyldes, at han har lagt en helt anden strategi for, hvordan han kommer til at køre Tour de France i år.

Det har den belgiske stjerne afsløret i et interview med mediet Wielerrevue

“Jeg kommer til at køre anderledes i år end sidste år, fordi jeg var ikke et menneske i den efterfølgende uge,” sagde han.

Med ovenstående hentydede han til de mange kræfter, han brugte under Tour de France.

“Kører du Touren normalt, kommer du i bedre form. Sidste år var bare så hårdt. Min fokus kommer til at være på etapesejre og ikke den grønne trøje,” siger van Aert.

Kun to uger efter Tour de France skal han i aktion i en anden sammenhæng. Her vil han nemlig forsøge at vinde VM, hvilket er et klart mål for ham.

Det forsøgte han sig også med sidste år, men her gik det ikke, som han havde håbet på. Derimod måtte han tage til takke med en fjerdeplads, mens den 23-årige Remco Evenepoel kunne snuppe sejren.

Netop derfor har det et større fokus for Van Aert i år. Dette er naturligvis årsagen til, at han vil spare kræfter under Tour de France.

“Det kommer til at gøre en stor forskel, at jeg ved, at et af mine store mål er lige om hjørnet. Mit mindset i Paris kommer til at være helt anderledes end sidste år,” slog han fast.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024