Jumbo-chef: Sådan har Tour-sejren forandret Jonas Vingegaard

Foto: David Ramos/Getty Images

Jumbo-Visma-boss Mathieu Heijboer er ikke i tvivl om, at Jonas Vingegaards Tour de France-sejr har ændret ham.

Søndag er Jonas Vingegaard tilbage på cyklen, hvor han tager hul på årets udgave af Critérium du Dauphiné. Her klarede han sig godt sidste år og viste klart og tydeligt, hvad man kunne forvente til Tour de France.

På trods af dette, var den danske cykelrytter ikke øverst på podiet, da sidste målstreg i Critérium du Dauphiné var blevet passeret. Han viste sig dog at være stærkere end holdkammeraten Primoz Roglic på kongeetapen.

I år skal cykelstjernen derfor forsøge at forbedre sit resultat. Formår han at gøre dette, vil han samtidig kunne markere, at han er klar til at forsvare sin Tour de France-triumf.

Ifølge Mathieu Heijboer, der er Head of Performance hos Jumbo-Visma, har sidste års Tour-sejr haft stor indflydelse på Vingegaard. Blandt andet har det resulteret i, at den 26-årige danske cykelrytter har fået meget mere selvtillid.

“Den største ændring for mig er, at hans selvtillid er så meget større. Nu er han en gut, der står op for sig selv,” siger Heijboer i podcasten RadioCycling.

“Jeg synes, at der er to sider af det. Han er stadig en genert fyr, der ikke rigtig bryder sig om opmærksomhed eller at være i søgelyset. Hans selvtillid handler mest om det sportslige aspekt. Han er ikke længere bange for nogen.”

Han slår også fast, at Vingegaard er meget dedikeret, og at han har en stor tillid til sine egne evner.

“Han er meget, meget dedikeret til, hvad han gør, men har samtidig stor tillid til sine egne evner. Han ved nu, at han er i stand til at vinde det største løb i verden. Så hvorfor ikke to gange? Eller flere?” lyder det.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024